10 maj 2018
14:00

Enköpings SK UK 2

Referat: Östhammars SK - Enköpings SK UK 2

b>Matchen mot ESK 2 blev en enahanda historia. Redan i 6´minuten bryter Elin Ahlund en inspark, väggar med Amanda Ström och spelar fram matchen stjärna Matilda Wiik som placerar in 1-0. När målet faller hade det kunnat innebära både 2 och 3-0, så överlägsna var tjejerna redan från start. När första halvlek var till ända stod det 7-0 på tavlan.

Med en så stor ledning efter halva matchen är det lätt att slå av på takten men så fungerar inte tjejerna i ÖSK-dam. Full fart framåt var vad som gällde även i andra halvlek och framför allt tjejerna som inte fick spela från start visar att dem också ”vill var med och leka”. Elin Mattsson hinner t ex göra hat-trick på de 45 minuter hon spelar och Wilma Andersson (född -02) petar påpassligt in två returer (båda efter avslut från Elina) under de 30 minuter hon får spela.

Som match betraktat blir det inte nån riktigt värdemätare då klasskillnaden var alldeles för stor. Det vi ändå tar med oss är att vi fortsätter ösa på och slår inte av på takten trots överlägsenheten. Vi tar också med oss att vi lyckades få hela 9 (!) olika målskyttar. Ingen skugga ska falla över det unga ESK-laget, de kämpade på efter bästa förmåga hela matchen men i den här matchen var ÖSK-dam helt enkelt alldeles för bra.